Jordin Sparksista nuorin American Idol -voittaja

Kuudennen American Idol -kisan on voittanut Jordin Sparks. Vasta 17-vuotias Sparks peittosi keskiviikkona käydyssä finaalissa 25-vuotiaan Blake Lewisin. American Idol -finaalin puhelinäänestyksessä annettiin ennätykselliset 74 miljoonaa ääntä.

American Idol -kilpailun voittaja Jordin Sparks valikoitui voittajaksi noin 100 000 koelauluihin osallistuneen joukosta. Nuori laulaja valloitti amerikkalaisyleisön vaikuttavan äänen lisäksi eloisalla olemuksellaan. Tuloksen julkistamisen jälkeen tunneryöpyn valtaan joutuneella Sparksilla oli vaikeuksia hengittää. - Kiitoksia paljon kaikesta. Äiti ja isä, minä rakastan teitä, Sparks huusi. Finaalivastustaja Blake Lewis ei ollut pettynyt tulokseen ja sanoi arvanneensa voittajan jo viikoja sitten. Toiseksi tulleen Lewisin vahvuudeksi kilpailussa katsottiin tämän esiintymistaidot. Hän myös väritti laulamiaan kappaleita beat boxingilla. Keskiviikkona Hollywoodissa käydyssä finaalissa nähtiin myös aikaisempia American Idol -voittajia. Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Ruben Studdard ja Taylor Hicks esittivät Beatles-hiteistä kootun potpurin tämän kertaisen kisan 12 parhaan joukkoon selvinneen finalistin kanssa.

Yhdysvaltojen suosituimmaksi tv-ohjelmaksi nousseesta American Idolista on tullut myös tärkeä näyttäytymispaikka tunnetuille artisteille. Finaalissa esiintyivät tällä kertaa Gwen Stefani, Smokey Robinson, Gladys Knight ja Green Day. Ohjelmalla on ollut keskimäärin 30 miljoonaa katsojaa per jakso.