Hyppää sisältöön

Poko Rekords 30 vuotta -näyttely avautuu Tampereella

Poko Rekordsin 30-vuotista taipaletta luotaava näyttely avautuu tiistaina Tampereen museokeskus Vapriikissa. Näyttelyssä kerrotaan lyhyesti levy-yhtiön tarina ja esitellään Pokon tuotantoa noin 150 levynkannen kautta.

Näyttelyssä pääsee muun muassa tutustumaan Eppu Normaalin Maximum Jee&Jeen -levyn kannesta tuttuun Rickenbacker-kitaraan ja Teddy Guitarin esiintymisasuun.

Esillä on myös originaalia kansitaidetta kuten Martti Syrjän maalaama öljyvärityö Cocktail Bar -levyn kanteen, J. Karjalaisen laatima linoleikkaus Keltaisessa talossa sekä Sielun Veljien ja Juliet Jonesin Sydämen kansien suunnitteluun liittyvää alkuperäismateriaalia.

Eppu Normaalin miljoonan levyn myynnistä saama plakaatti ja Pokon ensimmäiset kultalevyt ovat myös esillä. Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan Vesa Kontiaisen vuonna 2004 julkaisemaan Pokon historiikkiin Aitoa Suomirokkia.

Epe Heleniuksen vuonna 1977 perustama Poko Rekords on uranuurtaja, joka on julkaissut monia suomirockin klassikkoja. Levy-yhtiön menestyslevyjä ovat muiden muassa Hassisen Koneen Täältä tullaan Venäjä, Sielun Veljien L'amourha, Eppu Normaalin Kahdeksas ihme, Yön Varietee ja J. Karjalaisen Doris.

Poko on myös tuonut maahan ulkomaisia klassikkoja, kuten Metallican ja Dead Kennedysin ensimmäiset Suomessa julkaistut levyt ja jaellut alamerkkiensä (mm. Gaga Goodies) kautta indiemusiikkia. Vuodesta 2001 alkaen Poko Rekords on ollut osa kansainvälistä Emi-konsernia.

Poko Rekords 30 vuotta -näyttely on avoinna 26. elokuuta asti.