Laura Ruohosen Yksinen kääntyy elokuvaksi

Menestyneimpiin suomalaisiin näytelmäkirjailijoihin lukeutuvan Laura Ruohosen näytelmä Yksinen käännetään elokuvaksi. Lyhytelokuvan ohjaa Auli Mantila, joka tunnetaan muun muassa elokuvan Pelon maantiede ohjaajana.

Pääosia elokuvassa esittävät Pelon maantieteestäkin tuttu Leea Klemola, elävä legenda Seela Sella ja nuorempi tulokas Aaro Wichmann - sama kaarti, joka esitti näytelmää Teatteri Jurkassa viime syksynä alkaen. Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt YLE TV1:n rahoittamalle projektille 180 000 euron tuen, mikä on lähes puolet elokuvan kokonaiskustannuksista. Isoimman potin sai tällä kertaa Kinotar Oy:n tuotannossa oleva Risto Räppääjä, jolle tukea myönnettiin 400 000 euroa. Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjoihin perustuvan elokuvan on määrä saada ensi-iltansa ensi helmikuussa.

Nopoloiden käsikirjoittamassa ja Mari Rantasilan ohjaamassa Räppääjä-elokuvassa esiintyvät kirjasta tutut suosikit, heidän joukossaan myös Pakastaja-Elvi (Ulla Tapaninen). Elokuva kuvataan kesän kuluessa.

Muista kotimaisista pitkistä elokuvista tukea saivat Lordi-hahmoilla markkinoitu kauhuelokuva Dark Floors (300 000 euroa) ja elämäkerrallinen kuvaus kirjailija Kalle Päätalon elämästä (280 000 euroa). Jouluna ensi-iltansa saavassa Lordi-elokuvassa yhtyeen hirviöt ovat vain sivuosassa, sillä elokuva seuraa pienen autistisen tytön ja tämän isän selviytymistaistelua hirviöiden valtaamassa sairaalassa. Elokuvan ohjaa Pete Riski. Sen tunnuskappaleen suunnittelee Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu. Kauhuelokuvien suurkuluttajaksi tunnustautunut Putaansuu on myös osallistunut elokuvan suunnitteluun ja sen käsikirjoituksen ideointiin. Päätalo tulee ensi-iltaan syksyllä 2008. Sen ohjaa Hannu Kahakorpi, ja sen tuottavat yhteistyössä MRP Matila Röhr Productions Oy ja YLE TV2. Suunnitteluvaiheessa olevista elokuvista tukea myönnettiin muun muassa vuodesta 2003 asti suunnitteilla olleelle Harjunpää-filmatisoinnille Pahan pappi (40 000 euroa tuotantotukea) ja Paavo Westerbergin käsikirjoitukselle tv-sarjaan Poroerotus (6 000 euroa käsikirjoitustukea) . Elokuvakauppojen hyllyille ilmestynee pian myös lisää Kaurismäkiä, sillä DVD:n markkinointi- ja levitystukea saivat viisi ohjaaja Mika Kaurismäen elokuvaa - Cha cha cha, Zombie ja kummitusjuna, Paperitähti, Amazon ja Helsinki-Napoli All Night Long.