Berezovski rahoittaa Venäjän oppositiota

Maanpaossa Lontoossa elävä venäläismiljonääri Boris Berezovski sanoo rahoittavansa presidentti Vladimir Putinin vastaista oppositiota. Berezovskin tänään brittiläisessä Financial Times -sanomalehdessä esittämän väitteen arvellaan lisäävän Venäjällä epäilyjä, että oppositioryhmät saavat rahoitusta ulkomaisilta voimilta, jotka haluavat tahrata Venäjän kansainvälistä mainetta.

Ulkomaat

Boris Berezovski kertoo rahoittavansa Toinen Venäjä koalitiota, joka on mm. järjestänyt toisinajattelijoiden mielenosoituksia mm. Pietarissa ja Moskovassa.

Venäjän poliisi on hajottanut monet mielenosoitusmarssit väkivaltaisesti.

Toinen Venäjä -liike kiistää saavansa Berezovskin rahoitusta. Myös yksi liikkeen keulakuvista, shakkimestari Garri Kasparov sanoo, ettei hän ole saanut rahaa Berezovskilta. Berezovski myöntää yrittäneensä mustata presidentti Putinin julkisuuskuvaa lännessä ja ryhtyneensä rahoittamaan Venäjän oppositiota ja kansalaisjärjestöjä sen jälkeen, kun hänen yrityksensä poliittisen puolueen perustamiseksi Venäjälle oli kariutunut. Venäjän hallitus on jo aiemmin esittänyt, että Berezovski ja muut ulkomailla toimivat voimat ovat tukeneet Toinen Venäjä -liikettä tavoitteenaan saada Venäjällä aikaan Ukrainan oranssin vallankumouksen kaltainen tapahtuma.

Lähteet: Reuters