Harry Potter -teemapuisto Yhdysvaltoihin

Yhdysvalloissa avataan velhopoika Harry Potterin seikkailuihin perustuva teemapuisto. The Wizarding World Of Harry Potter -niminen puisto rakennetaan Floridaan ja se avataan yleisölle vuonna 2009.

viihde

Teemapuistoon tulee muun muassa velhomaailmaan liittyviä laitteita sekä Harry Potter -kirjoista tuttuja paikkoja kuten Tylypahkan velhokoulu ja Tylyahon velhokylä.

Puiston suunnittelua johtaa Oscarin voittanut tuotannonsuunnittelija Stuart Craig, joka on ollut työstämässä myös Harry Potter -elokuvia. Craigin mukaan tavoitteena on luoda ihmisille mahdollisimman autenttinen kokemus Harry Potter -maailmasta, joka on tuttu kirjoista ja elokuvista. Puistoon liittyviä suunnitelmia nähneen kirjailija JK Rowlingin mukaan kirjojen ja elokuvien fanit eivät pety lopputulokseen. Harry Potter -kirjoja on käännetty 65 kielelle ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti 325 miljoonaa kappaletta. Velhopojan seikkailuista tehdyt elokuvat ovat puolestaan tuottaneet yli 3,5 miljardia dollaria. Elokuvasarjan viides osa Harry Potter ja Feeniksin kilta tulee elokuvateattereihin 13. heinäkuuta. Kirjasarjan seitsemäs ja viimeinen osa Harry Potter and the Deathly Hallows julkaistaan 21. heinäkuuta.

Lähteet: BBC