1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtion journalistipalkinnot neljälle

Valtion journalistipalkinnot on myönnetty Tapani Lepolalle, Cay Sandelinille, Elina Simoselle ja Raija Uljakselle. Suuruudeltaan 8 500 euron palkinto myönnetään pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta.

Kotimaan uutiset

Palkinnot jakoi Helsingissä kulttuuriministeri Stefan Wallin (r.). Valtion journalistipalkinnot jaettiin nyt viidennentoista kerran.

Päätoimittaja Tapani Lepola on toiminut lähes kolme vuosikymmentä Savon Sanomien toimituksen johtavissa tehtävissä. Lehden vastaavana päätoimittajana hän on ollut viimeiset 15 vuotta.

Kaj Sandelin toimi Jakobstads Tidning-lehden toimituksessa yli 40 vuoden ajan.

Elina Simosen ansiokas journalistin ura on kestänyt noin 45 vuotta. Hän on työskennellyt toimittajana mm. Naisten Maailma-lehdessä, Uusi Maailma -lehdessä ja Annassa, sekä lisäksi Seuran toimituspäällikkönä ja Kotilieden päätoimittajana.

Toimittaja Raija Uljas on tehnyt pitkän, monipuolisesti merkittävän työn suomalaisen aikakauslehdistön palveluksessa. Kotitalousopettajaksi valmistunut Uljas on toiminut Anna-lehden ruokatoimittajana ja reportterina sekä Me-lehden toimittajana ja päätoimittajana.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi