1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Kultainen TV palkitsee suomalaiset tv-osaajat

Suomessa järjestetään tammikuussa uusi tv-alan palkintogaala. Kultainen TV -palkinnoilla palkitaan kotimaisia tv-osaajia 16 eri kategoriassa. Kilpailun järjestävät SATU ry (Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat ry) ja Apu-lehti.

viihde

Uuden palkintogaalan tarkoituksena on järjestäjien mukaan nostaa suomalainen tv-osaaminen ansaitsemaansa arvoon. SATU ry:n puheenjohtajan Kari Voutilan mukaan juhlan merkeissä on tarkoitus palkita kotimaista tv-osaamista ja samalla täydentää olemassa olevia tv-palkintoja.

- Televisiota on digivalmistelun yhteydessä ja muutenkin viime aikoina ryöpytetty turhaan. Suomalainen tv kaipaa nyt hyviä tekoja, ja tämä on yksi niistä, sanoo Voutila sanoo.

Palkintokategorioita on kaikkiaan 16. Media-alan ammattilaiset valitsevat palkintojen saajista 12. Yleisöäänestyksellä valitaan paras miesesiintyjä, paras naisesiintyjä ja paras tv-ohjelma. Apu-lehti palkitsee puolestaan parhaan suomalaisen tv-dokumentin. Lisäksi palkintoraadilla on oikeus antaa erikoispalkinto valitsemalleen kohteelle.

Ensimmäisen Kultainen TV -gaalan tuottavan Broadcastersin vastaavan tuottajan Saku Tuomisen mukaan uudesta palkinnosta on tarkoitus tehdä Suomen arvostetuin tv-alalla ja gaalan juontamisesta Oscar-isännöinin tapainen kunniatehtävä.

Kultainen TV -gaala järjestetään 13. tammikuuta ja se esitetään suorana MTV3-kanavalla.

Lue seuraavaksi