Ritarileiri kokosi keskiajan harrastajia telttoihin Belgiaan

Erilaiset historiaryhmät kasvattavat nopeasti suosiotaan Euroopassa. Ihmisiä vetää niissä puoleensa pako todellisuudesta ja sosiaalisuus. Vierailimme toimittajamme Susanna Turusen matkassa keskiajan leirillä Belgiassa.

kulttuuri

Yli 800 ihmistä kokoontui kesän alussa puistoalueelle lähelle Antwerpeniä. Kyseessä oli kansainvälinen keskiaika-kokoontuminen. Ritareita, linnanneitoja ja käsityöläisiä oli paikalla kaikkialta Euroopasta.

Perheet yöpyivät ajan mukavuuksin varustetuissa teltoissa, söivät ritariajan tapaista ruokaa ja joivat viiniä.

Paikalla olivat muun muassa antwerpeniläinen Ingrid Furler ja hänen miehensä, jotka olivat pakanneet tavarat ja kaksi lastaan ja lähteneet telttailemaan viikonlopuksi.

- Voin viettää aikaa lasteni kanssa. Kotona aikaa ei ole, kun pitää käydä töissä, hoitaa koti ja lasten on käytävä koulussa. Täällä meillä on aikaa jutella, leikkiä ja syödä yhdessä. Se on todella mukavaa. Lisäksi kaikki ovat pukeutuneet viimeistä piirtoa myöten, Furler perustelee.

Aikamatka veti toimittajankin pyörteisiinsä, kun Burgundin armeija ja kapinalliset valmistautuivat kohtaamaan taistelukentällä.

Mukana ollut puolalainen arkeologiaopiskelija Tomasz Chodzynski oli innoissaan:

- Minua kiinnostaa ajan arkkitehtuuri, yhteiskunta, ritarijärjestelmä, kaiken kaikkiaan koko aikakausi, sanoo Chodzynski.

Seuraavalle leirille saapuu myös muun muassa viikinkejä, sotilaita eri maailmansodista, kelttejä, intiaaneja ja tietysti hippejä.

Lähteet: YLE Uutiset (Susanna Turunen, Antwerpen)