Maj Lind -pianokilpailun voitto ratkeaa illalla

Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu päättyy tänään illalla Helsingissä. Finaaliin asti on päässyt kuusi pianistia, joista kaksi on suomalaisia.

kulttuuri

Kaksiviikkoisen kilpailun loppusuora alkoi jo eilen, jolloin orkesterifinaalin aloittivat Yoonjung Han (Etelä-Korea), Violetta Khachikian (Venäjä) ja Roope Gröndahl.

Tänään ovat vuorossa Irina Zahharenkova (Viro), Marko Mustonen ja Sofya Gulyak (Venäjä).

Orkesterifinaali soitetaan Finlandia-talossa, ja illan ohjelma alkaa seitsemältä. Kilpailijoiden kanssa lavalle nousee Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Kilpailun ensimmäisen palkinnon arvo on 20 000 euroa, toinen palkinto on 15 000 euroa ja kolmas palkinto 10 000 euroa. Kilvan neljänneksi, viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuvat soittajat saavat jokainen 4 000 euroa. Lisäksi jaetaan erikoispalkintoja. YLE Radio 1, YLE Teema ja kilpailun verkkopalvelu lähettävät illan orkesterifinaalin suorana, ja Teema lähettää myös erillisen tuloslähetyksen klo 23.00. YLE Uutiset Ylen sivut Maj Lind -kilpailusta (siirryt toiseen palveluun) Kilpailun omat verkkosivut (siirryt toiseen palveluun)