Senaattori vaatii USA:ta hyökkäämään Iraniin

Yhdysvaltalaissenaattori Joe Lieberman vaatii Yhdysvaltoja hyökkäämään Iraniin. Lieberman perustelee vaatimustaan sillä, että hänen mukaansa Iranin johto tukee Irakissa toimivia kapinallisia, jotka tekevät jatkuvasti iskuja Yhdysvaltain joukkoja vastaan.

Ulkomaat

- Meidän on valmistauduttava sotilaallisiin toimiin estääksemme iranilaisia surmaamasta Irakissa olevia amerikkalaisia, Lieberman sanoi yhdysvaltalaisen NBC-televisiokanavan Face of the Nation -ohjelmassa.

Liebermanin mukaan Yhdysvalloilla on todisteita siitä, että Iranilla on terroristien koulutusleiri lähellä Irakin-vastaista rajaa. Lieberman laskee, että Iranissa koulutetut militantit ovat saattaneet surmata jopa 200 yhdysvaltalaissotilasta Irakissa.

Irakissa toimivien kapinallisten lisäksi Iran tukee myös islamilaisten äärijärjestöjen, kuten Hizbollahin ja Hamasin toimintaa, Lieberman syyttää.

Jos Yhdysvallat ei tee loppua Iranin toimista, maa saa maksaa laiminlyönnistään kovan hinnan, Lieberman varoittaa.

Joe Lieberman on ollut senaatin jäsen 20 vuotta ja edustanut demokraatista puoluetta. Viime vuoden vaaleissa Lieberman valittiin senaattiin riippumattomana ehdokkaana, joka toimii demokraattien ryhmän yhteydessä.

Lieberman oli demokraattien varapresidenttiehdokkaana vuoden 2000 vaaleissa.

AFP