1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Putinin vastustajat osoittivat mieltä Moskovassa

Venäjällä opposition kannattajat ovat osoittaneet mieltä maan pääkaupungissa Moskovassa. Kaupungin keskustaan Pushkinin aukiolle kokoontui eri arvioiden mukaan noin 2 000 mielenosoittajaa.

Ulkomaat

Mielenosoitus sujui rauhallisesti, eikä sitä vartioinut 2 000 miliisin joukko puuttunut sen kulkuun. Aikaisemmin virkavalta on puuttunut shakkimestari Garri Kasparovin johtaman oppositioliikkeen mielenosoituksiin ajoittain väkivaltaisestikin.

Viranomaiset olivat antaneet luvan vain 500 hengen mielenosoitukselle, sillä Moskovassa on meneillään korkean luokan kansainvälinen talousfoorumi. Kokoukseen osallistuu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Lauantaina opposition kannattajat osoittivat mieltään Pietarissa. Kyseinen arviolta 400 - 3 000 osanottajan protesti oli ensimmäinen ilman välikohtauksia sujunut mielenosoitus, jota Kasparov on johtanut.

Opposition mukaan Venäjän vallanpitäjät aikovat järjestää maassa epärehelliset parlamentti- ja presidenttivaalit. Uusi parlamentti valitaan tämän vuoden joulukuussa ja presidentti Vladimir Putinin seuraaja ensi maaliskuussa.

Lähteet: AFP, AP, DPA, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi