1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Suomalaisen animaation uudet sankarit esillä Ranskassa

Uudet suomalaiset animaatiohahmot esittäytyvät kansainvälisille ostajille parhaillaan käynnissä olevilla Annecyn festivaaleilla Ranskassa. Suurin panostus on kokopitkä Rölli, mutta tekeillä on esimerkiksi myös animaatiosarja M.A. Nummisen hahmoista Gommi ja Pommi.

kulttuuri

Annecyssä on mukana yhteensä seitsemän suomalaista animaatiotuottajaa Finnanimation-verkostonsa kautta. Festivaali on tärkeä etenkin myyntitapahtumana, ja yhtiöt hakevat levitystä tuotannoilleen.

Esillä on tekeillä olevista animaatioista Matila Röhr Productionin Röllin sydämen lisäksi kuusi muutakin tuotantoa. Mm. Itsevaltiaat ja VR:n mainokset tehnyt Anima Vitae valmistelee animaatiosarjaa, joka pohjautuu M.A. Nummisen pöhköihin eläinhahmoihin Gommi ja Pommi. Sarjan nimenä on Human Being News. Näiden lisäksi Animaatiokopla tarjoaa maistiaisia Ruusutarhankadusta, Camera Cagliostro Ankkurista, Epidem ZOT NOKSUsta, Nick Dorra Production animaatiosta Personal Jesus ja Undo Westernistään. Annecyn festivaalin alkoivat keskiviikkona ja päättyvät perjantaina. YLE Uutiset Festivaalin verkkosivut (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi