Frida Kahlon suurnäyttely avattiin Meksikossa

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa on avattu kaikkien aikojen suurin Frida Kahlo -näyttely. Kahlon syntymän satavuotispäivän kunniaksi järjestettyyn näyttelyyn Palacio de Bellas Artes -museoon odotetaan kahden kuukauden aikana yli 300 000:ta kävijää.

kulttuuri

Avajaisissa syntyi nahinaa, kun presidentti Felipe Calderonin vastustajat yrittivät estää häntä pääsemästä museoon. Turvallisuusmiehet pakottivat mielenosoittajat perääntymään.

Näyttelyssä on maalausten ja piirrosten lisäksi muun muassa valokuvia ja kirjeitä Kahlon elämän varrelta. Esillä on sata Kahlon ja hänen miehensä Diego Riveran piirrosta, jotka löydettiin vasta äskettäin salahuoneesta Kahlon ja Riverean kotitalosta. Se on nykyisin Kahlo-museo.

Kahlon maalauksista suurin osa on omakuvia. Niissä symbolismi, realismi ja surrealismi yhdistyvät Meksikon alkuperäiskulttuurin antamiin vaikutteisiin. Töissä näkyvät myös ankarat kivut, joista Kahlo kärsi koko elämänsä jouduttuaan vakavaan liikenneonnettomuuteen teini-ikäisenä. Kahlo kuoli 47-vuotiaan vuonna 1954.

Lähteet: DPA, Reuters