Provinssirock persoonallisten naislaulajien juhlaa

Seinäjoen Provinssirock on jälleen avannut kesän festivaalikauden. Tapahtuma keräsi perjantaina 16 000 juhlijaa Seinäjoen Törmävänsaarelle. Kokonaiskatsojatavoitteeksi järjestäjät ilmoittavat 60 000, kuten aiempinakin vuosina. Festivaali on tähän mennessä sujunut rauhallisesti.

Tänä vuonna Provinssirockin esiintyjäkaarti on poikkeuksellisen naispainotteinen. Tinkimätön amerikkalaislaulaja Tori Amos esiintyi perjantaina ensimmäistä kertaa Suomessa. Lauantaina Provinssin päälavan valtaa legendaarinen punkprinsessa Patti Smith ja sunnuntaina yleisö voi kuunnella Amy Winehousen intensiivistä soul-tulkintaa.

- Yritämme joka vuosi saada tänne merkittäviä naisartisteja, koska naiset kuuluvat rokkiin siinä kuin miehetkin. Juuri tähän aikaan oli mielenkiintoisia naisia liikkeellä, ja pistimme sitten tarjouksia menemään. Kova vääntöhän tässä tietenkin oli, kertoo Seinäjoen Elävän musiikin yhdistyksen Selmun toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki.

Hieman marginaalisempaa naisnäkökulmaa tarjoavaa norjalaista metalliyhtye Animal Alphaa katsellessa taas ei yhtään ihmettele, että Provinssirockin ikärajasuositus on 14 vuotta - yhtyeen laulajan Agnete Kjölrudin noitamainen lavaolemus ja liverryksestä raakaan karjuntaan venyvä ääni vetävät suorastaan maton alta.

Ensi vuonna Provinssirockia juhlitaan 30:tta kertaa. Tapahtumassa tarjottaneen tuolloin jotakin uutta ja ennennäkemätöntä.