1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuusi ihmistä kuoli ykköstiellä kolarissa

Varsinais-Suomessa Kiikalassa sattui tiistaina iltapäivällä tuhoisa liikenneonnettomuus. Kuusi ihmistä kuoli, kun matkailuauto törmäsi yhteen täysperävaunullisen säiliörekan kanssa ykköstiellä. Silminnäkijöiden mukaan matkailuauto ajautui kaistaltaan suoraan rekan eteen.

Tapahtumapaikka sijaitsee valtatie 1:llä noin kilometrin päässä Kruusilan risteyksestä Salon suuntaan. Onnettomuushetkellä tie oli kuiva ja sää aurinkoinen.

- Asuntoauto ja rehulastissa ollut säiliörekka ovat törmänneet yhteen. Tässä kohtaa on metsäinen tieosuus pienellä kaarteella, ja Helsinkiin päin menevien kaistalla on keltainen sulkuviiva, mutta Helsingistä Saloon päin ei ole sulkuviivaa, kertoi päivystävä palomestari Eero Nurmio Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta onnettomuuspaikasta.

Törmäyksen jälkeen rekka oli suistunut ajosuunnassaan tien vasempaan reunaan ja kaatunut. Rekasta irtosi hytti. Pahoin murskautunut matkailuauto jäi osittain tielle.

Rekkaa kuljettanut mies kuoli, samoin matkailuautossa olleet kolme aikuista ja kaksi lasta. Surmansa saaneiden henkilöyttä ei vielä ole saatu selvitetyksi. Nurmion mukaan matkailuautossa on ilmeisesti matkannut perhe, mutta asiasta ei ole varmuutta.

Mahdollisuus vielä suurempaan onnettomuuteen oli Nurmion mukaan olemassa.

- Tällä kohtaa on aina se mahdollisuus olemassa. Onnettomuuspaikka on muutamia kilometrejä moottoritien jälkeisellä osuudella, eli täällä on yleensä aikamoiset liikennejonot ja -sumput. Ajoneuvoja kulkee paikalla aina jatkuvana jonona, Nurmio sanoi.

Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Tie oli onnettomuuspaikalla raivaustöiden takia poikki aamuyöhön asti. Liikenne jouduttiin ohjaamaan kiertotielle.

Turmapaikalle muodostuneet rekkajonot saatiin kuitenkin purettua jo tiistai-iltana avaamalla väliaikaisesti yksi kaista.