SDP ottaa etäisyyttä SAK:hon

SDP aikoo vastaisuudessa ottaa etäisyyttä Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestöön SAK:hon. SDP:n heikkoa vaalimenestystä ruotinut puolueen sisäinen työryhmä pitää tärkeänä, ettei SDP leimaudu kehenkään vaan toimii aktiivisesti hyvässä yhteistyössä erilaisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kotimaa

Antti Kalliomäen johtaman työryhmän mukaan puolue menetti ääniä maaliskuun eduskuntavaaleissa muun muassa siksi, että se leimautui liiaksi SAK:hon ja sen mainoskampanjaan.

Kalliomäen työryhmän mukaan puolueen järjestörakennetta ja toimintatapoja on uudistettava ja jäsenistön suoria vaikutusmahdollisuuksia lisättävä. Ainoa puolueen johtoon viittaava esitys on, että puoluejohdon kenttäkierroksia on lisättävä. SDP etsii positiivisempaa otetta

- Tämän raportin pohjalta alkaa nyt vahva uudistustyö, sille on tämän päivän päätöksillä luotu pohja. Tarvitaan lisää iloa, intohimoa ja itseluottamusta. Tällä kolmen i:n ohjelmalla SDP lähtee uuteen uudistusvaiheeseen, kertoi puheenjohtaja Eero Heinäluoma tiistain tiedotustilaisuudessa.

SDP:n vaalianalyysi ei johda henkilövaihdoksiin puolueessa.

Lähteet: YLE Uutiset