Oikeus hylkäsi syytteet Kauhavan myrkkyviinajutussa

Kauhavan käräjäoikeus on hylännyt kaikki niin sanotun Kauhavan myrkkyviinajutun syytteet. Myrkytyksistä syytetty kauhavalaismies vapautettiin, koska pitävää näyttöä rikoksista ei oikeuden mukaan löytynyt.

Kotimaa

Syytetyn asianajaja Tuure Ristikangas vahvistaa, että kaikki syytteet on hylätty.

- Kyllä se pitää paikkansa. Oikeus ei löytänyt mitään näyttöä siitä että hän olisi antanut myrkkyviinaa muille, Ristikangas kommentoi YLE Uutisille.

Kauhavan käräjäoikeus teki päätöksensä asiassa odotettua nopeammin. Ristikankaan mukaan päätöstä odetettiin kansliatuomiona vasta juhannuksen jälkeen

Syyttäjä vaati vuonna 1955 syntyneelle kauhavalaismiehelle elinkautista rangaistusta murhasta, kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä. Toissijaisesti miehelle vaadittiin rangaistusta kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä. Syytetty kiisti syytteet.

Syytetyn miehen epäiltiin tarjonneen asunnossaan myrkyllistä alkoholia kymmenen hengen seurueelle. Poliisin tietoon tapaus tuli, kun myrkytysoireisia potilaita hakeutui lääkäriin. Myrkkyviina tappoi kolme miestä, nuorin oli alle 50-vuotias ja vanhin 71-vuotias. Muut alkoholia nauttineet saivat myrkytysoireita.

Syytteiden hylkäämisestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähteet: YLE Uutiset