1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

UNIFIL jatkaa "entistä sitoutuneempana" pommi-iskun jälkeen

YK:n rauhanturvajoukkoja Libanonissa johtava kenraalimajuri Claudio Graziano vakuuttaa, että 13 000 rauhanturvaajan vahvuinen UNIFIL-operaatio jatkuu normaalisti sunnuntaisesta pommi-iskusta huolimatta.

Kuusi espanjalaista rauhanturvaajaa kuoli sunnuntaina Marjayounin lähellä tehdyssä pommi-iskussa.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon on tuominnut Etelä-Libanonissa tehdyn pommi-iskun, jossa kuoli kuusi rauhanturvaajaa.

Pääsihteerin tiedottajan mukaan Ban Ki-Moon on syvästi suruissaan tapahtuneesta ja tuomitsee iskun jyrkimmällä mahdollisella tavalla.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta siitä epäillään Fatah al-Islam -ryhmää, joka on esittänyt uhkauksia YK-joukoille. Al Qaida -yhteyksistä epäilty ryhmä taisteli viikkojen ajan Libanonin armeijaa vastaan palestiinalaisten pakolaisleirillä maan pohjoisosassa.

UNIFIL-joukkojen neuvonantajana toiminut Timur Goksel puolestaan arvioi, että iskun takana saattaa olla Al Qaida -verkoston jäsenyyttä tavoitteleva ryhmä, joka näin osoittaa solidaarisuuttaan Fatah al-Islam -ryhmälle.

Sunnuntain isku oli Libanonissa ensimmäinen kuolemaan johtanut hyökkäys YK-joukkoja vastaan viimekesäisen Hizbollah-liikkeen ja Israelin välisen sodan jälkeen. Hizbollah-järjestö on tuominnut iskun.