1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Hollantilaismies rakensi Nooan arkin

Hollantilaismies on toteuttanut monivuotisen unelmansa rakentamalla oman versionsa Nooan arkista.

Rakennusmestari Johan Huibers kertoo saaneensa ajatuksen Hollannin tulvista. Hän sai suururakkansa valmiiksi vajaassa puolessatoista vuodessa.

Huibers sanoo, ettei hän usko Hollannin hukkuvan tulvaan, vaan halua projektillaan levittää kristinuskoa.

- Kun ihmiset näkevät arkin, Raamatun tarina tulee heille kouriintuntuvaksi ja he tulevat kyselemään kristinuskosta, Huibers selittää. Huhtikuussa yleisölle avatussa arkissa on käynyt 30 000 ihmistä.

Huibersin arkki on 70-metrinen eli vain puolet Raamatun kuvailemasta aluksesta, johon Nooa vei perheensä ja maapallon kaikkien eläinlajien edustajat maailman hukuttanutta suurtulvaa pakoon.

Kun mittoihin otetaan mukaan myös leveys ja korkeus, Huibers arvioi, että Raamatun arkki oli tilavuudeltaan 14 kertaa hänen arkkinsa kokoinen. Huibersin eläimet on veistetty puusta.

Elokuussa Huibers aikoo purjehtia kotikaupungistaan Schagenista Rotterdamiin ja sieltä edelleen Saksaan Reinjokea pitkin. Matkan varrella hän toivoo voivansa avata arkin ovet useissa kaupungeissa.

Pääsymaksuilla hän aikoo toteuttaa vielä suuremman unelman: arkin, joka on kooltaan Raamatun mittojen mukainen ja jolla pääsee Barcelonaan Espanjaan asti. Hänen mukaansa sellaisen rakentaminen maksaa viisi miljoonaa euroa.