Pakistanissa yli tuhat opiskelijaa antautui

Yli tuhat opiskelijaa on antautunut Pakistanin moskeijapiirityksessä Islamabadissa.

Ulkomaat

Moskeijaan linnoittautuneet ääri-islamistiopiskelijat antautuivat Pakistanin turvallisuusjoukoille sen jälkeen, kun heidän johtajansa jäi kiinni yrittäessään paeta paikalta.

Hän yritti päästä pakoon naisten käyttämään burkhakaapuun naamioituneena keskiviikkona iltapäivällä.

Suuri joukko aseistautuneita opiskelijoita on ollut linnoittautuneena Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa sijaitsevaan moskeijaan.

Opiskelijat kuuluvat islamilaiseen liikkeeseen, joka vastustaa Pakistanin hallituksen läheistä yhteistyötä länsimaiden kanssa. Yhteenotoissa on kuollut toistakymmentä ihmistä.

Antautujia tulee lisää koko ajan.

Pommi-isku surmasi neljä ihmistä

Neljä ihmistä kuoli keskiviikkona pommihyökkäyksessä Pakistanissa. Maan luoteisosissa tehty hyökkäys oli viranomaisten mukaan aikapommi. Sen kohde oli Pakistanin poliisi, mutta hyökkäyksessä kuolleet olivat kaikki ohikulkijoita. Yksi poliisiviranomainen ja hänen vartijansa loukkaantuivat räjähdyksessä.

Toisen viranomaistiedon mukaan kuolleita siviilejä olisi ollut vain kolme. Aikaisemmin keskiviikkona toisessa pommi-iskussa kuoli iskun tekijän lisäksi kuusi sotilasta ja kaksi lasta.

Vielä ei tiedetä, liittyykö uusin pommi-isku ääri-islamistiopiskelijoiden ja Pakistanin turvallisuusjoukkojen viimeaikaisiin yhteenottoihin.

Lähteet: Reuters, AP, AFP