Ranskassa tehtiin ratsia entisen pääministerin asuntoon

Ranskan entisen pääministeri Dominique de Villepinin asuntoon on tehty ratsia osana presidentti Nicolas Sarkozyn mustamaalausskandaalin tutkimuksia.

Ulkomaat

Tutkijat saivat äskettäin lisätietoa, joka vahvistaa epäilyksiä de Villepinin sekaantumisesta perättömien huhujen levittämiseen.

Vuonna 2004 liikkeelle pannut huhut koskivat asekauppaskandaalia. Mustamaalaajat laativat valheellisen listan luxemburgilaisen Clearstream-pankin osakkeenomistajista, joiden väitettiin hyötyneen laittomista kaupoista. Myös Sarkozy oli listalla.

Kaksi tuomaria, syyttäjän edustaja ja joukko poliiseja tutki iltapäivällä de Villepinin Pariisin-asunnon. Ranskalaisviestimille vuotaneiden tietojen mukaan ratsialle antoivat pontta entisen tiedustelupäällikön Philippe Rondot'n tietokoneelta löytyneet Clearstream-jupakkaa koskeneet tiedostot.

Niiden perusteella de Villepin toimi tuolloisen presidentti Jacques Chiracin hyväksi, kun Sarkozy oli nousemassa tämän haastajaksi.

Chirac on kieltäytynyt vastaamasta tuomarien kysymyksiin. Hän vetoaa edelleen syytesuojaan, joka hänellä oli presidenttinä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters