Useita lapsia hukkunut pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun uimarannoilla on hukkunut torstaina useita lapsia.

Kotimaa

Pelastuslaitos uskoo, että 7-vuotias tyttö hukkui alkuillasta Kallahdenniemen valvotulla uimarannalla Itä-Helsingissä.

Hälytys pinnan alle painuneesta tytöstä tuli illan suussa. Sukeltajat jatkavat tytön etsintää aamulla. Poliisi naarasi aluetta vielä puolilta öin.

Onnettomuuden sattuessa isä oli ollut rannalla, kun tyttö oli uimassa samanikäisen naapurin pojan kanssa.

Aiemmin päivällä uimassa olleet 12- ja 14-vuotiaat sisarukset löydettiin leirintäalueen uimarannalta elottomina Espoon Oittaalla. Sisaruksia yritettiin elvyttää, mutta nuorempi, tunnin etsintöjen jälkeen löytynyt tyttö, menehtyi kuitenkin sairaalassa. Toinen tyttö on edelleen kriittisessä tilassa.

Suositulla uimarannalla oli tapahtuma-aikana runsaasti ihmisiä. Uimarannalla oli päivystämässä myös Espoon kaupungin rantavalvoja.

Länsi-Uudellamaalla Inkoossa hukkui iltapäivällä puolestaan yli 60-vuotias paikkakuntalainen mies, joka oli ollut uimassa Maggböle-järvessä.

Oulussa taas viime viikolla uimarannalla hukkunut mies löytyi torstaina Merikosken voimalaitoksen siilosta. Ruumis oli kulkeutunut veden mukana voimalaitoksen sisälle.

Hukkuneiden määrä on alkuvuonna lisääntynyt rajusti. Tammi-toukokuussa Suomessa hukkui 51 ihmistä, kun viime vuonna samaan aikaan hukkuneita oli vain 29.

Lähteet: YLE Uutiset