Frida Kahlon syntymästä sata vuotta

Meksikolaisen taidemaalarin Frida Kahlon syntymästä on kulunut tänään sata vuotta. Juhlapäivän kunniaksi Mexico Cityssä avataan näyttely, jossa esitellään Kahlolle ja hänen miehelleen Diego Riveralle kuuluneita tavaroita.

kulttuuri

Tavarat ovat olleet lukituissa laatikoissa viimeiset 50 vuotta Riveran toiveesta. Laatikoista löytyi muun muassa Kahlon ensimmäiset valokuvat sekä tauluja Riveran ensimmäiseltä impressionistiselta kaudelta.

Laatikoissa oli myös yli 2 000 asiakirjaa, lähes 5 400 valokuvaa, liki 2 900 lehteä, 2 100 kirjaa, tusinoittain piirroksia sekä henkilökohtaisia kirjeitä, vaatteita ja leluja. Näyttely pidetään Kahlon entisessä kodissa, joka on muutettu museoksi. Tuskaa ja kuolemaa maalauksissa Frida Kahlo (1907 - 1954) tuli tunnetuksi tuskaa ja kuolemaa kuvaavista maalauksistaan. Hän maalasi myös monia inhorealistisia omakuvia. Kahlo haastoi perinteiset kauneuskäsitykset ja maalasi tauluihin korostetusti tummat kulmakarvansa sekä viiksensä. Kahlo vammautui vuonna 1925 liikenneonnettomuudessa. Hän sairasti myös polion lapsena ja kärsi läpi elämänsä fyysisistä ja henkisistä kivuista. Maalaamisen avulla Kahlo käsitteli tuskaansa, kivikkoista avioliittoaan, keskenmenojaan sekä kymmeniä leikkauksiaan. Diego Riveran (1886 - 1957) kanssa Kahlo oli naimisissa kaksi kertaa. Kahlo oli avoimesti biseksuaali. AP, AFP, YLE Uutiset

Frida Kahlo (1907 - 1954) tuli tunnetuksi tuskaa ja kuolemaa kuvaavista maalauksistaan. Hän maalasi myös monia inhorealistisia omakuvia.

Kahlo haastoi perinteiset kauneuskäsitykset ja maalasi tauluihin korostetusti tummat kulmakarvansa sekä viiksensä.

Kahlo vammautui vuonna 1925 liikenneonnettomuudessa. Hän sairasti myös polion lapsena ja kärsi läpi elämänsä fyysisistä ja henkisistä kivuista. Maalaamisen avulla Kahlo käsitteli tuskaansa, kivikkoista avioliittoaan, keskenmenojaan sekä kymmeniä leikkauksiaan.

Diego Riveran (1886 - 1957) kanssa Kahlo oli naimisissa kaksi kertaa. Kahlo oli avoimesti biseksuaali.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset