Omatkin kääntyvät Bushia vastaan

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ahdinko kasvaa, sillä republikaanien oma rintama repeilee yhä pahemmin Irakin sodan suhteen. Republikaanileirissä ollaan yhä kriittisempiä Bushin Irak-politiikkaa kohtaan ja viimeksi lauantaina kaksi senaattoria liittyi Bushin arvostelijoiden joukkoon.

Ulkomaat

Tennesseen senaattori Lamar Alexander ja New Hampshiren senaattori Judd Gregg sanoivat Los Angeles Times -lehdelle, että Irakin politiikan on aika muuttua, sillä lisäjoukkojen lähettäminen alueelle ei näytä tuottavan tulosta.

Gregg on aiemmin tunnettu Irakin sodan kovan linjan kannattajana, mutta nyt hän peräänkuulutti joukoille vetäytymissuunnitelmaa.

Aiemmin tällä viikolla New Mexicon senaattori Pete Domenici sanoi kärsivällisyytensä loppuneen ja lopettavansa tukemasta nykyistä Irak-strategiaa. Myös hän haluaisi vetää joukot pois maasta.

Kaksi viikko sitten Indianan senaattori Richard Lugar julisti senaatissa, että Yhdysvaltain kurssi Irakissa on hukassa. Ja pari kuukautta sitten kaksi muuta republikaanisenaattoria kertoi avoimesti vastustavansa nykyistä Irak-politiikkaa.

Senaattorien arvostelu tulee Bushille kiusalliseen aikaan, sillä presidentti vetosi Irak-politiikkansa puolesta vain kolme päivää sitten. Bushin mukaan terroristit tuovat sodan Yhdysvaltain maaperälle, mikäli Yhdysvaltain joukot lähtevät Irakista.

AFP