1. yle.fi
  2. Uutiset

Edita myy aikakauslehtiliiketoimintansa

Viestintäkonserni Edita Oyj:n pääosin omistama (64 %) Acta Print Oy myy aikakauslehtiliiketoimintansa Forssan Kirjapaino Oy:lle. Kaupan kohteena ovat pääasiassa Actan Tampereen Raholan yksikön sekä Helsingin Hietalahdessa sijaitsevan Actan pääkonttorin toiminnot.

talous

Tiistaina sovittu kauppa on tarkoitus toteuttaa lokakuun alkuun mennessä. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Myytävän liiketoiminnan liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa.

Editan toimitusjohtajan Timo Lepistön mukaan nyt tehty kauppa ei vaikuta Acta Printissä parhaillaan käytävien yt-neuvottelujen sisältöön tai etenemiseen.

Acta Print aloitti toukokuussa yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia Espoon painoyksikön henkilöstöryhmiä, Helsingin pääkonttorin toimihenkilöitä sekä Raholan yksikön työntekijöitä ja toimihenkilöitä.

Yt-neuvottelujen syynä oli pyrkimys keskittää painoliiketoiminta Raholaan ja lakkauttaa tappiollinen Espoon Kivenlahden syväpainoyksikkö. Henkilöstön mahdollinen vähentäminen kohdistuu noin 111 henkilöön.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi