1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan asuntomessutaloissa korostuu käytännöllisyys

Työtehoseura kiittelee Hämeenlinnan asuntomessutaloja käytännöllisiksi. Työtehoseura tutki Hämeenlinnan asuntomessukohteet juhannusviikolla arkisen elämisen näkökulmasta.

kulttuuri

Tavoitteena oli löytää hyviä esimerkkejä messukohteista, joissa arjen askareet sujuvat helposti ja turvallisesti. Tulokset yllättivät tutkijat myönteisesti. Viimevuotisten Espoon asuntomessujen perusteella pelättiin, että hyviä esimerkkejä olisi vaikea löytää.

- Nämä messut ovat paljon lähempänä tavallista kuluttajaa ja arkea kuin aikaisemmat, työtehoseuran johtava tutkija Anneli Reisbacka kertoo.

Reisbackan mukaan keittiö osataan jo Suomessa suunnitella toimivaksi. Ongelmia aiheuttavat eteistilat ja vaatehuolto.

- Nykyään ihmisillä on paljon kaikenlaisia harrastusvälineitä ja muita varusteita. Lapsiperheillä on rattaita ja vanhemmilla ihmisillä jo rollaattoreita. Niille ei kuitenkaan välttämättä osata varata tilaa, tutkija kertoo.

Espoon asuntomessuilta monen mieleen jäivät erikoiskorkeat olohuoneet ja olohuoneiden ikkunat, joiden pesemiseen tarvittaisiin avuksi vähintäänkin tikkaita. Reisbackan mukaan huonekorkeudet ovat tämänvuotisilla asuntomessuilla pienentyneet ja esimerkiksi makuuhuoneet suurentuneet.

Työtehoseuran asuntomessututkimuksen rahoitti kauppa- ja teollisuusministeriö. Tutkitut messukohteet on merkitty Hämeenlinnan asuntomessuilla erillisillä opastetauluilla. Arvioihin voi tutustua myös Työtehoseuran verkkosivuilla internetissä.

YLE Uutiset

Lähteet: Työtehoseuran asuntomessuarviot

Lue seuraavaksi