1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berezovskista pidätysmääräys Brasiliassa

Venäläinen suurliikemies Boris Berezovski on määrätty pidätettäväksi Brasiliassa. Berezovskia ja useita brasilialaisia jalkapallojoukkueen johtajia epäillään rahanpesusta.

Ulkomaat

Berezovski omistaa osittain urheiluyhtiön, joka osti brasilialaisen Corinthians-jalkapallojoukkueen kolmisen vuotta sitten. Berezovskin yhtiö kiistää rahanpesusyytteet.

Suurliikemies ja entinen Kremlin sisäpiiriläinen Boris Berezovski asuu maanpaossa Lontoossa ja hänet tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin arvostelijana. Venäjä on vaatinut Britanniaa luovuttamaan Berezovskin Venäjälle vastaamaan lahjussyytteisiin.

Torstaina Moskovassa alkoi oikeudenkäynti, jossa poissaolevaa Berezovskia syytetään miljoonien dollarien kavaltamisesta lentoyhtiö Aeroflotista. Oikeudenkäynnin jatkoa lykättiin kahdella viikolla, jotta oikeuden Berezovskille nimeämä puolustusasianajaja ehtii tutustua laajaan tutkintamateriaaliin.

Luovutusvaatimukset ovat viime aikoina kiristäneet Britannian ja Venäjän suhteita. Britannia on vaatinut Venäjää luovuttamaan Andrei Lugovoin, jota epäillään entisen turvallisuuspalvelun virkailijan Aleksandr Litvinenkon murhasta Lontoossa. Venäjä on myös aiemmin vaatinut Britannialta tshetsheenikapinallisten lähettiläänä tunnetun Ahmed Zakajevin luovuttamista.

Lähteet: Itar-Tass, Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi