Nintendon kuntolauta petaa teknologiaa terveyspeleille

Japanilainen pelijätti Nintendo ilmoitti Wii-konsolia julkistaessaan, että se yrittää tavoittaa ihmisiä, joita pelaaminen ei muuten kiinnostaisi. E3-messuilla esitelty Wii Fit -paketti sisältää laudan, joka tunnistaa muutokset seisoma-asennossa ja painopisteessä - mahdollistaen joukon erilaisia harjoitteita.

kulttuuri

Liikunta- ja terveyspelien tuloa laajemmin markkinoille on ennusteltu viime vuosina. Tanssimattoja hyödyntävät pelit ovat lyöneet läpi, ja uutta potkua genre sai myöskin Nintendon esittelemästä Wii-konsolin liikkeen tunnistavasta ohjaimesta.

Wii Fit -pakettiin luvataan mm. joogaa, aerobiccia, punnerruksia erilaisin kannustimin. Yksittäisistä harjoitteista on esitelty jalkapallon puskemista ja japanilaisten ohella suomalaisiakin varmasti innostavaa mäkihyppyä.

Laite julkaistaneen Suomessa ensi vuoden aikana. Keskittymistä uudenlaisiin peleihin on pidetty rohkeana askeleena Nintendolta. Liiketta vastaavanlaisten pelien suuntaan on todennäköisesti odotettavissa myös kilpailijoilta, jos lauta saa tuulta alleen. Pelisivustoilla on herkuteltu mm. potentiaalisella mahdollisuudella käyttää lautaa rullalautana.

Ars Technica, Ign.com

Lähteet: Nintendon ruotsinkielinen sivusto laudasta (videon kera)