S-pankki haastaa vanhat pankit

Suomeen syntyy lokakuussa uusi pankki, kun S-ryhmän S-pankki aloittaa toimintansa. Pankki lupaa haastaa pankkimaailman vanhat konkarit kisaan kuluttaja-asiakkaista käyttötilien koroilla.

talous

S-pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että pankki tarjoaa kuukauden keskisaldolle 1,5 - 2 prosentin koron. Pankki pääsee aloittamaan toimintansa hyvistä asemista, sillä kaikki 1,4 miljoonaa S-tiliasiakasta siirtyvät suoraan S-pankin asiakkaiksi. Pankki myöntää asiakkailleen myös kulutusluottoja, mutta asuntolainoja ei ainakaan alkuvaiheessa ole tarjolla. - S-pankki pystyy varmasti kilpailemaan päivittäisasiakkaista niin kutsuttujen perinteisten pankkien kanssa. Heidän kilpailuvalttejaan ovat asiakaspisteiden suuri määrä, käyttötilin korko ja valmiit asiakassuhteet, toteaa toimistopäällikkö Kari Korhonen Suomen Pankin rahoitusmarkkinat ja tilastot -osastolta. Pankki avaa S-tiliasiakkaille uudet tilit automaattisesti. S-tileillä on varoja yli 800 miljoonaa euroja. Asiakaspalvelupisteitä uudella pankilla on yhteensä 1 500. Riisuttuina toimipisteinä toimivat kaikki S-ryhmän kaupat, joiden kassoilla voi nostaa ja tallettaa rahaa.

S-ryhmän bonuksia ei ole mahdollista kerätä ilman tiliä S-pankissa. Asiakkaille ei koidu muutoksesta vaivaa eikä kuluja, vaan ryhmän kortit toimivat kuten ennenkin.

Lähteet: YLE Uutiset