Homer ja hedelmällisyyssymboli rinnakkain Britanniassa

Britanniassa Homer Simpsonin hahmo on maalattu historiallisen hedelmällisyyssymbolin viereen. Cerne Abbasin jättiläinen on kymmeniä metrejä pitkä maahan kalkilla piirretty mieshahmo, joka on alasti erektion kera. Ensi viikolla ensi-iltaan tulevaa Simpsons-elokuvaa markkinoimaan tehty Homer sen sijaan kannattelee kädessään donitsia. Homer on kuitenkin maalattu vesiliukoisella ja luontoon hajoavalla maalilla, joten se huuhtoutuu pois ensimmäisen sateen myötä.

viihde

Kaikkia Homer-hahmon piirtäminen kuuluisan hedelmällisyyssymbolin viereen ei ole miellyttänyt. Esimerkiksi pakanoita edustava yhdistys ihmettelee luvan antamista elokuvan markkinointitarkoitukseen ja toivookin aluelle pikaisesti sadetta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Cerne Abbasin jättiläistä on käytetty tuotteiden mainostamiseen. Hahmon avulla on edistetty muun muassa kondomien, farkkujen ja polkupyörien myyntiä.

Historijoitsijat kiistelevat edelleen jättiläisen syntyajankohdasta ja sen iäksi arvioidaan kolmesta sadasta vuodesta muutamaan tuhanteen vuoteen.

Lähteet: BBC