Uusi Harry Potter ilmestyy suomeksi maaliskuussa

Lauantaina ilmestyvä Harry Potter -sarjan viimeinen osa Harry Potter and the Deathly Hallows julkaistaan suomeksi maaliskuussa. Tarkka julkaisupäivä on perjantaina 7. maaliskuuta. Kirjan kääntää aikaisemmat osat kääntänyt Jaana Kapari heti alkuteoksen ilmestyttyä.

Harry Potter -kirjan kustantajan Tammen mukaan kirja ei ole saanut vielä suomenkielistä nimeä, vaikka siitä on jo esitetty arvauksia julkisuudessa.

- Kirjan nimeä en yritä edes keksiä etukäteen, en ole koskaan tehnyt niin. Luen kirjan ensin ja nimi syntyy sen jälkeen, yleensä helposti, Jaana Kapari sanoo.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun ensimmäinen Harry Potter ilmestyi englanniksi. Jaana Kaparin suomentama Harry Potter ja viisasten kivi ilmestyi syksyllä 1998.

Yhteensä Pottereita on myyty suomeksi yli 1,1 miljoonaa kappaletta ja kirjoista otetaan koko ajan uusia painoksia. Juuri ilmestynyt Harry Potter ja Viisasten kivi -kirjan 21. painos kertoo myös suomennosten suuresta suosiosta. Kaparin Potter-käännökset ovat keränneet kiitosta lukijoilta ja kriitikoilta, ja hän sai niistä vuonna 2002 arvostetun kansainvälisen Astrid Lindgren -palkinnon.