1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Brasilian lentokoneturman syynä tekninen vika?

Brasiliassa presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on puhunut ensi kertaa julkisuudessa tuhoisasta lentokoneonnettomuudesta. Presidentti sanoi perjantai-iltana televisioidussa puheessaan, että maa tekee kaikkensa vähentääkseen vastaavien tragedioiden riskiä.

Ulkomaat

Da Silvan mukaan investoinneista huolimatta lentokentillä on vaikeuksia ja hän esittikin tukun parannuskeinoja. Hallitus aikoo muun muassa rajoittaa lentojen lukumäärää ja Sao Pauloon on määrä rakentaa uusi lentokenttä.

Brasilian halitus on saanut runsaasti arvostelua osakseen onnettomuuden jäljiltä. Sitä on syytetty muun muassa lennonjohdon riittämättömästä rahoituksesta ja onnettomuuskentän lyhyestä kiitoradasta.

Keskiviikkona Congonhasin lentokentällä, Sao Paulossa sattuneessa turmassa kuoli kaikki 187 koneessa ollutta ja ainakin neljä muuta.

Brasilialaisen TAM Airlines -yhtiön matkustajakone luisui laskukiidossa ulos kiitoradalta, syöksyi kadulle, törmäsi lentoyhtiön rahtiterminaaliin sekä bensiiniasemaan ja räjähti liekkeihin.

Brasilialaisten, ranskalaisten ja yhdysvaltalaisten onnettomuustutkijoiden mukaan on vielä liian aikaista puhua turman syystä, mutta mekaanista vikaa epäillään.

Lähteet: AP