1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Merkel: Saksa ei taivu Talibanin kiristykseen

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että Saksa ei suostu Taliban-liikkeen vaatimuksiin saksalaisjoukkojen vetämisestä Afganistanista. Merkelin mukaan Saksa ei taivu sieppaajien kiristykseen.

Afganistanin ääri-islamilaisen Taliban-liikkeen taistelijat sieppasivat kaksi saksalaista viime keskiviikkona. Saksalaisten kohtalosta on liikkunut ristiriitaisia tietoja.

Eilen Taliban-liikkeen tiedottajaksi esittäytyvä mies kertoi taistelijoiden surmanneen molemmat saksalaiset. Afganistanin ja Saksan hallitus puolestaan uskovat toisen saksalaisen panttivangin olevan edelleen elossa, kun taas toinen olisi kuollut vankeuden rasituksiin.

Afganistanin viranomaiset ovat löytäneet toisen siepatun saksalaisen ruumiin. Kuolinsyyntutkimuksen mukaan saksalaismies oli ammuttu.

24 tuntia lisäaikaa korealaisille

Taliban-liike antoi tänään vuorokauden lisäaikaa neuvotteluille 23 eteläkorealaisen panttivangin kohtalosta. Ääri-islamilaiset sissit olivat aiemmin uhanneet alkaa tappaa panttivankeja sunnuntaina.

Taliban-liike vaatii Etelä-Koreaa vetämään joukkonsa Afganistanista ja Afganistanin hallitusta vapauttamaan vangittuja Taliban-taistelijoita.

Sieppaajien piilopaikka piiritetty

Afganistanin turvallisuusjoukot ovat piirittäneet Ghaznin maakunnassa sijaitsevan alueen, jossa sieppaajien uskotaan piileksivän. Paikalliset heimojen johtohenkilöt yrittävät välittää hallituksen ja kapinallisten neuvotteluja panttivangeista.

Taliban-liike on varoittanut tappavansa panttivangit, jos hallituksen joukot yrittävät vapauttaa nämä voimatoimin.

Panttivankitilanteesta on sunnuntaina liikkunut ristiriitaisia tietoja. Aiemmin Afganistanin hallitus kiisti tiedon, että panttivankien vapautusoperaatio olisi aloitettu.