Norjalaissotilas kuollut Afganistanissa

Norjalainen ISAF-joukkojen sotilas on kuollut tulitaistelussa Afganistanissa. Norjan puolustusvoimien esikunta on vahvistanut asian. Taisteluita käytiin Kabulin lähellä. Taisteluissa ei ollut mukana suomalaissotilaita.

Ulkomaat

Toukokuussa suomalainen rauhanturvaaja sai surmansa ja neljä norjalaista loukkaantui iskussa lähellä Faryabin maakunnan pääkaupunkia Maimanaa Pohjois-Afganistanissa.

Taistelu Afganistanissa ovat jatkuneet kiivaina. Yhdysvaltain ja Afganistanin joukot kertovat surmanneensa kymmeniä Taliban-taistelijoita Afganistanin eteläisessä Helmandin maakunnassa. Noin 60 kapinallisen ilmoitetaan kuolleen Sangin alueella kaksi päivää jatkuneissa taisteluissa.

Yhdysvaltain johtaman liittouman mukaan taistelut alkoivat sunnuntaina, kun Taliban-taistelijat iskivät liittouman partiota vastaan. Yhdysvaltain joukot vastasivat tuleen ilmapommituksin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan paikalliset asukkaat kertovat myös useiden siviilien saaneen taisteluissa surmansa. Yhdysvaltain armeijan mukaan sivullisia ei kuollut.

Väkivalta on kiihtynyt Afganistanissa viimeisen 1,5 vuoden aikana. Taistelut ovat olleet verisimpiä sen jälkeen, kun Yhdysvallat kaatoi Taliban-hallinnon loppuvuodesta 2001.

Reuters, AP, AFP