Lepakkotiimi voitti yhteiskunnallisen rap-kilpailun

Työväen Musiikkitapahtumassa järjestetyn Yhteiskunnallinen rap -kilpailun on tänä vuonna voittanut Lepakkotiimi featuring Miami Hiitti Vammalasta. Tuomariston mielestä Lepakkotiimin kertosäe oli paras, bändin itseironia toimi ja heillä oli hauska meininki. Kilpailuun osallistui seitsemän rap-ryhmää.

viihde

Lepakkotiimi featuring Miami Hiitti -kokoonpanon lyriikat keräsivät paljon kiitosta, niissä nähtiin ajateltua yhteiskunnallisuutta. Kehuja herätti muun muassa ajankohtaisen aihepiirin valinta ja kliseistä vapaa käsittely. Hauskana yksityiskohtana huomioitiin viittaus historiaan, työväenlauluperinteeseen. Tässä ote voittajien riimittelystä:

”Nöyränä laulan tätä pätkää työstä. Niille jotka ylös potkii sorron yöstä. Tääl köyhdytään, kun täytyy viel köyhempii ryöstää. Ja Suomineito etsii uusii reikii vyöstä.”

”Prioriteetit ontuu tääl meidän lintukodos, kun aukkoja on lasten ja vanhusten hoidos. Pitäs kouluttaa viisaiks tulevaisuuden toivot, vaik selviiminen open liksoil on jo yks koitos.”

Toiseksi Yhteiskunnallinen rap -kilpailussa valittiin helsinkiläinen Shabo. Ryhmä uusi sijoituksensa viime vuoden kilpailusta. Kolmanneksi tuli Romeo & W-Pee Hyvinkäältä.

- Taso oli tänä vuonna kova mutta yhteiskunnallinen sanoma puuttui, tai jos sitä oli se oli liian laimeaa. Lavalla ei jännitetty, tuomariston puheenjohtaja Mikko Ilanko totesi kilpailusta.

YLE Uutiset