Kotimaan viikonloppu tarjoaa monia festivaaleja

Kotimaassa järjestetään tänä viikonloppuna monia pienempiä festivaaleja. Rock soi ainakin Muuramessa, Oulussa ja Kuusamon Rukalla.

viihde

Muuramessa järjestetään rockväen oma garden party Naamat-festivaali. Juhla on niittänyt ansaittua mainetta pienenä, mutta korkeaprofiilisena pientapahtumana, joka on viime vuosina kuitenkin kasvanut lähes tavanomaisen rockfestarin mittoihin. Tapahtumassa esiintyy muun muassa Tuomari Nurmio.

Myös Oulun Qstock ja Rukan festivaalit alkavat tänään.

Tänään Oulussa alkavaan Qstock -festivaaliin odotetaan yli kahtakymmentätuhatta vierasta. Lippujen ennakkomyynnin perusteella 20 000 kävijän raja tulee ylittymään. Päiväkohtaiset perjantain ja lauantain liput myytiin loppuun jo ennakkoon. Kahden päivän lippuja on vielä myynnissä. Oulussa esiintyvät muun muassa ruotsalainen The Soundtrack of Our Lives, Hanoi Rocks, The Rasmus, Sunrise Avenue ja Maija Vilkkumaa.

Rukalla järjestettävä kaksipäiväinen rocktapahtuma alkaa myös tänään. Open Air Festivalin lavalle nousevat muun muassa Tarot, Kotiteollisuus, Irina ja Zero Nine. Esiintyjiä on yhteensä noin 20.

Rukan maisemissa on soinut rock-musiikki samassa laajuudessaan viimeksi 1980-luvun puolessavälissä.

Lähteet: YLE Uutiset