1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Keith Richards kirjoittaa muistelmansa

Tänään Helsingissä esiintyvän The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Keith Richards kirjoittaa muistelmansa. 63-vuotias Richards saa omaelämäkertansa kirjoittamisesta yli seitsemän miljoonaa dollaria. Kirjassa on tarkoitus seurata hänen matkaansa viattomasta kuoropojasta onglemistaan selvinneeksi rokkitähdeksi.

Keith Richardsin elämäkerta on tarkoitus julkaista syksyllä 2010.

Rollareiden kitaristin muistelmista saama korvaus nousi erittäin korkeaksi, koska monet kustantajat olivat kirjasta kiinnostuneita. Summa oli yllättävän suuri, koska yleensä musiikkiin liittyvät kirjat eivät myy suuria määriä. Eric Claptonin on kerrottu saaneen viiden miljoonan dollarin korvauksen tulevasta omaelämäkerrastaan.

Myös muut The Rolling Stones -yhtyeeseen kuuluneet ovat kirjoittaneet muistelmiaan. Bändin entinen basisti Bill Wyman julkaisi Stone Alone -elämäkertansa vuonna 1990 ja toisen kitaristin Ron Woodin muistelmat on tarkoitus julkaista paikkoin. Laulaja Mick Jagger aloitti myös omansa kirjoittamista, mutta kyllästyi pian sen tekemiseen ja hylkäsi koko idean, koska ei mielestään muistanut mitään kiinnostavaa kerrottavaa. Richards perusti The Rolling Stonesin yhdessä lapsuudenkaverinsa Jaggerin kanssa vuonna 1962. Hänen kerrotaan keksineen kuuluisan kitarariffin (I Can't Get No) Satisfaction -kappaleeseen unissaan. Kitaristi vietti suuren osan 1970-luvusta heroiinipöllyissä, mutta pääsi eroon huumeista jouduttuaan vankilaan vuonna 1977. Keith Richards on säilynyt vuosien varrella Rollari-fanien suosikkina. Nykyisin hänen epäselvä puheensa, tasoltaan vaihteleva soittamisensa ja nivelvaivansa kertovat aiemmin vietetystä rankasta elämästä. Reuters, BBC