1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mississippin siltaturman uhrien määrän pelätään kasvavan

Yhdysvaltain Minneapolisissa moottoritiesillan romahduksessa kuolleiden määräksi on vahvistettu neljä. Poliisiviranomaiset kuitenkin uskovat, että veteen sillankappaleiden alle jääneistä ajoneuvoista löytyy vielä useita kuolonuhreja. Missisippijoessa on viranomaisten mukaan uponneina kymmeniä ajoneuvoja.

Lähiseudun sairaaloihin on viety lähes 80 loukkaantunutta, joista monet ovat saaneet vakavia vammoja. Kadonneiksi on ilmoitettu 20 - 30 ihmistä.

Mississippijoen ylittävä silta sortui yllättäen keskiviikkoiltana keskellä paikallista ruuhka-aikaa, jolloin lukuisia henkilö- ja kuorma-autoja putosi veteen. Sillan romahdus kesti valvontakameran kuvan mukaan vain neljä sekuntia.

Sortumisen syystä ei ole vielä varmaa tietoa. Silta oli läpäissyt viranomaisten tarkastukset vuosina 2005 ja 2006, mutta siinä oli havaittu rakenteellisia ongelmia.

Minnesotan osavaltion kuvernööri Tim Pawlenty määräsi torstaina osavaltion kaikki samantyyppiset sillat tarkastettaviksi. Viranomaisten mukaan romahduksen syyksi ei epäillä terrori-iskua.

Turmasilta yhdistää Minneapolisin naapurikaupunkiinsa St. Pauliin. Vilkkaan sillan on ylittänyt päivittäin 200 000 autoa. Silta oli rakennettu vuonna 1967 eli se oli vasta 40 vuotta vanha. AP,