Ankkarockiin pääsee myös kännykkälipulla

Mobiilipääsyliput ovat yleistymässä pikku hiljaa. Vantaalla viikonloppuna pidettävä Ankkarock on Suomen ensimmäinen festivaali, johon voi ostaa matkapuhelimeen toimitettavan mobiililipun.

kulttuuri

Lipunmyyntipalveluja tarjoava Tiketti arvioi, että noin viidennes heidän kauttaan myydyistä Ankkarockin lipuista on ollut mobiililippuja. Matkapuhelimeen toimitettava lippu sisältää viivakoodin, jota luetaan lipuntarkistuksessa suoraan kännykän ruudulta. Tilatulla lipulla pääsee sisään kerran, jonka jälkeen lippu mitätöityy. Käyttämättömän lipun voi lähettää tekstiviestillä eteenpäin.

Mobiililippu ei vaadi kännykältä huikeita teknisiä ominaisuuksia. Kännykällä täytyy kuitenkin voida ottaa vastaan kuvaviestejä, sillä lippu lähetetään matkapuhelimeen heti internetissä tehtävän maksusuorituksen jälkeen.

Tiketin mukaan mobiililippuja koskevat riskit on pyritty minimoimaan. Kännykkälippu toimii kaikissa puhelimissa, joilla pystyy lukemaan Nokian kuvaviestejä. Ankkarockin lisäksi kännykkälippuja voi tilata myös Tavastian tapahtumiin.

Lähteet: YLE Uutiset