1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Kolmårdenin tiikereiden elämää voi seurata Internetissä

Kolmårdenin eläintarha Ruotsissa on saanut uudet vetonaulat, kun eläintarhan siperiantiikeri Kalispera pyöräytti kesäkuussa maailmaan kolme pentua. Ennen kuin pennut tulevat ulos pesästä, tiikeriperheen elämää voi seurata nettikameran välityksellä.

luonto

Tiikerinpentujen elämä ei ole vielä erityisen vilkasta: eläintarhan edustajan mukaan ne viettävät aikaansa lähinnä emon hoivissa nukkuen ja syöden. Kuukauden kuluessa niiden pitäisi kuitenkin muuttua aktiivisemmiksi.

Siperian- eli amurintiikeri (myös: mantsuriantiikeri, koreantiikeri tai pohjoiskiinantiikeri) on maailman suurin kissaeläin. Urokset painavat 180 - 300 kiloa ja ovat kuonosta hännäpäähän mitattuna 2,7 - 3,3 metriä pitkiä. Naaraat ovat pienempiä: ne painavat 100 - 170 kiloa. Pituudeltaan naaraat ovat 2,4 - 2,75 metriä. Nimensä mukaisesti siperiantiikereitä elää luonnonvaraisina Amurjoen alueella itäisessä Siperiassa, ja ne ovat erittäin uhanalaisia. Luonnossa siperiantiikereitä on jäljellä enää 400 - 500 yksilöä, mutta niiden suojelutoimet ovat alkaneet tehota ja kanta on hiljalleen kasvussa. Kolmårdeninkin pikkutiikerit ovat erittäin tärkeitä lajin tulevaisuuden turvaamiseksi. Siperiantiikereitä on myös Korkeasaaressa. Dagens Nyheter, YLE Uutiset

Lähteet: Katso tiikereitä Kolmrådenin web-kamerasta

Lue seuraavaksi