1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kolme loukkaantui yön ampumavälikohtauksissa

Yhteensä kolme ihmistä on loukkaantunut viime yönä ampumavälikohtauksissa Espoon Soukassa ja Hangossa. Haavoittuneet on kuljetettu sairaalahoitoon. Rikosten tutkinta on kesken.

Kotimaan uutiset

Espoossa Soukan ostoskeskuksella ammuttiin väkijoukkoa kohti kahden aikaan aamuyöllä.

Ammuskelussa kaksi ihmistä sai vammoja, ja toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavat.

Poliisin mukaan tapaukseen saattaa liittyä rasistisia piirteitä. Espoon poliisin päivystävä komisario kertoo, että alueella oli häiriöitä pitkin lauantai-iltaa.

Rikoksen tutkinta on kesken. Tapauksen silminnäkijöitä tai siitä muuta tietäviä pyydetään ottamaan yhteys Espoon poliisin väkivaltarikosyksikköön numeroon 09 5254 380 tai Espoon poliisin johtokeskukseen 09 5254 280. Hangon ammuskelussa pidätetty kolme

Hangossa Wild Viking Festival -moottoripyörätapahtuman yhteydessä sattui ampumavälikohtaus, jossa yksi ihminen loukkaantui lievästi.

Vuonna 1969 syntynyttä miestä ammuttiin kaksi kertaa pielikaliiperisellä aseella noin puoli yhdeltä yöllä.

Haavoittunut on kuljetettu sairaalahoitoon Helsinkiin. Hän ei ole hengenvaarassa.

Ampumisen syytä ei vielä tiedetä. Poliisi on pidättänyt tapauksen tiimoilta kolme ruotsalaista moottoripyöräjengiläistä.

Ampumisen motiivia ei vielä tiedetä. - Se on meille vielä suuri mysteeri, toteaa Paavo Myöhänen Lohjan poliisista YLE Uutisille. - Selvitämme nyt ensin kuka ampuja on, Myöhänen sanoo.

Haavoittunut mies ei poliisin tietojen mukaan ollut moottoripyöräkerhon jäsen.

Ampumahetkellä paikalla oli runsaasti festivaalikansaa, jota Hangon poliisi haastattelee Helsingin poliisin avustuksella. Tapahtuman tutkinta ja kiinniotettujen kuulustelut jatkuvat.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi