1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Helle lisännyt sinilevän määrää - Helsingissä havaintoja viideltä rannalta

Helteiden seurauksena kukintoja muodostavien sinilevien määrät ovat nousseet etenkin ulompana Suomenlahdella, kertoo Helsingin kaupungin ympäristökeskus. Sinilevää on havaittu myös viideltä Helsingin kaupungin uimarannalta.

luonto

Lisäksi Selkämerellä on havaittu kesän ensimmäiset levälautat. Niiden odotetaan ajautuvan rannikolle viikonlopulla Saaristomerellä ja Suomenlahdella, kertoo Merentutkimuslaitos.

Helsingin edustan ulkomerellä sijaitsevalla Kasuunin majakalla havaittiin alkuviikolla vedessä silmämääräisesti runsaasti sinilevää.

Helsingin ympäristökeskus löysi tämänviikkoisissa tutkimuksissaan sinilevää runsaasti Aurinkolahden sekä hieman Rastilan, Kallahdenkainalon, Marjaniemen ja Munkkiniemen rannoilta. Helsingissä on kaikkiaan 28 yleistä uimarantaa.

Sinilevää sisältävässä vedessä uimista tulee välttää, eikä etenkään lapsia tai lemmikkejä pidä päästää veteen. Sinileväpitoista vettä ei myöskään pidä käyttää juoma- tai löylyvetenä.

Sinilevät saattavat toisinaan olla myrkyllisiä, ja voivat näin ollen aiheuttaa muun muassa iho-oireita ja myrkytysoireita.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi