1. yle.fi
  2. Uutiset

The Valkyrians ja I Walk The Line Amnesty-kiertueelle

Kotimaisen vaihtoehtomusiikin yhtyeet, ska-kokoonpano The Valkyrians ja punk rock -bändi I Walk The Line kiertävät syyskuussa Suomea osana Amnestyn kidutuksen vastaista No Torture Here! -kampanjaa. Jokaisena iltana ohjelmistossa nähdään myös kolmas, vaihtuva esiintyjä: indie-yhtye Sister Flo, garage-trio Sweatmaster tai pohjois-suomalainen Moses Hazy.

viihde

No Torture Here -kiertue nähdään 6.-29. syyskuuta Porissa, Tampereella, Turussa, Oulussa, Rovaniemellä, Jyväskylässä ja Helsingissä.

- Amnestyn Suomen osaston No Torture Here! -kampanja vaatii Yhdysvaltoja, EU:ta ja Suomea toimimaan tehokkaasti kidutusta vastaan. Yhdysvaltojen on suljettava Guantánamon vankileiri. Suomen ja EU:n on vastustettava kidutusta aktiivisesti ja toimittava sen puolesta, että laittomasti pidätetyt vapautetaan. Pidätetyillä ja vangituilla on oikeus turvallisuuteen ja oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, sanoo Amnestyn kampanjakoordinaattori Outi Haapanen.

Amnestyn mukaan terrorismin uhka voidaan voittaa vain ihmisoikeuksia kunnioittamalla ja että ihmisoikeusloukkaukset terrorismin vastaisen toiminnan nimissä sitä vastoin syventävät maailman kahtiajakoa ja lisäävät turvattomuutta. No Torture Here! -kiertueen keikoilla voi allekirjoittaa Yhdysvaltain ja Suomen päättäjille suunnatun kidutuksen vastaisen vetoomuksen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi