Kaapeliyhtiöillä vaikeuksia muuttaa digisignaalia

Kaapeli-tv-yhtiöillä on suuria ongelmia muuttaa digisignaali analogiseksi eri puolilla maata. Yleisradion kanavien tekstitykset ovat hävinneet useilla paikkakunnilla, kun kaapeliyhtiöt ovat ryhtyneet asentamaan signaalin muuntolaitteita. Ongelma koskee niitä kaapeli-tv-talouksia, joihin ei vielä ole hankittu digiboksia.

Ongelma koskee niitä kaapeli-tv-talouksia, joihin ei vielä ole hankittu digiboksia.

Yleisradioon valituksia alkoi tulla viikonloppuna. Yleisradion teknisen johtajan Jorma Laihon mukaan valituksia on tullut satamäärin.

Laihon mukaan ongelmat koskevat Ylen kanavia siksi, että yhtiön käyttämä tekstitystekniikka on monimutkaisempi kuin muiden yhtiöiden.

Vian epäillään johtuvan kaapeli-tv-yhtiöiden muuntolaitteista. Laitteita on esimerkiksi Soneralla ryhdytty asentamaan porrastetusti, joten ongelmiakin on alkanut esiintyä paikkakunnittain. Ongelmia kymmenissä tuhansissa kodeissa Ongelmia on tullut esille paikkakunnittain sellaisissa kaapelitalouksissa, joissa ei vielä ole digiboksia. Yleisradion tekstitysongelmia on ollut mm. Rovaniemellä, Tampereella ja pienemmillä alueilla Pohjanmaalla. Tekstitys on voinut puuttua jopa kymmenien tuhansien kotien televisioista. Myös Lappeenrannassa on ilmaantunut pulmia. Elisalla ongelmat on saatu pääosin korjattua ja niiden ei uskota jatkuvan enää viikonloppuna. Elisalla kaapeli-tv-asiakkaita on 240 000 ja eniten ongelmia on ollut Riihimäellä. Soneralla ongelmia on ollut eri puolilla maata, kertoo markkinointipäällikkö Esko Korkalo laajakaista- ja kaapeli-tv-yksiköstä. Ongelmien tarkkaa syytä ei tiedetä. Sen uskotaan kuitenkin johtuvan laitteistosta, jolla digisignaali muutetaan analogiseksi. Tampereen tietoverkko ja Sonera uskovat tekstitysongelmien jatkuvan vielä viikonlopun jälkeenkin, Elisalla tekstityspulmat aiotaan saada kuriin digisiirtymään mennessä. YLE Uutiset