Helsingin kaupunginteatteri juhlii menestysmusikaalilla

Helsingin kaupunginteatteri jatkaa satsaustaan suuriin musikaaleihin. Teatterin 100-vuotsijuhlanäytelmänä nähdään menestysmusikaali The Producers, joka sai torstaina ensi-iltansa. Amerikkalaisen komedian nostamista juhlanäytelmäksi perustellaan kansanteatterin perinteellä.

kulttuuri

Helsingin kaupunginteatteri juhlii satavuotista taivaltaan näyttävästi. Mel Brooksin menenestysmusikaalissa on loistoa, säihkettä ja huumoria. Tästä huolimatta juhlakauden näytelmävalinta on herättänyt kummastusta.

Musikaali pohjaa Mel Brooksin 60-luvun elokuvaan ja huumori on melko roisia. Osansa vitseistä saavat niin natsit, juutalaiset, homot kuin naisetkin.

Suursatsaus vetää yleisöä

Yleisöä musikaali kuitenkin vetää, sillä syyskauden liput ovat jo menneet hyvin kaupaksi.

Helsingin kaupunginteatterin historia juontaa juurensa juuri kansan parista, sillä teatteritoiminta alkoi sata vuotta sitten työväen teatteriryhmistä.

Vuonna 1967 valmistui uusi hulppea talo ja teatteri lähti nousuun. Etenkin 70- ja 80-luvuille osui useita taiteellisia menestyksiä.

Viime vuosina Helsingin kaupunginteatteri on rakentanut määrätietoisesti mainettaan musikaaliosaajana. Musikaalit ovat kalliita tehdä, mutta niillä saa ison salin varmimmin täyteen - siis eräänlaista kansanteatteriperinteen jatkamista.

The Producers on maamme suurimman teatterin suurin satsaus sadan vuoden historian aikana. YLE Uutiset