Moskovassa marssittiin Anna Politkovskajan syntymäpäivänä

Moskovan keskustassa on järjestetty muistotilaisuus murhatun toimittaja Anna Politkovskajan 49-vuotissyntymäpäivänä. Novaja Gazeta -lehti kirjoitti torstaina, että pidätyksistä huolimatta Politkovskajan murha on selvittämättä. Lehden mukaan pidätetttyjen syyllisyyttä ei ole todistettu eikä murhan teettäjiä ole tunnistettu.

Ulkomaat

Pari sataa Anna Politkovskajan ystävää ja työtoveria sekä opposition ja ihmisoikeusryhmien edustajaa kokoontui illalla Pushkin-aukiolle. Heillä oli mukanaan kukkia, kynttilöitä ja Politkovskajan valokuvia. Aukiolta kulkue eteni Politkovskajan asuintalon eteen.

Novaja Gazetan toimittaja Anna Politkovskaja ammuttiin viime vuoden lokakuussa Moskovassa. Venäjän pääsyyttäjä Juri Tshaika kertoi toissa päivänä edistyneensä murhatutkimuksissa. Hän sanoi, että tutkimusten tuloksena kymmenen ihmistä on pidätetty.

Muistotilaisuudessa puhunut Garri Kasparov sanoi, että yleisen syyttäjän lausuntoihin on syytä suhtautua varovasti, koska useimmissa on poliittinen pohjavire.

Tshaikan mukaan murhan takana ovat yhteiskunnan viholliset, jotka asuvat ulkomailla. Venäläislehdistö tulkitsee Tshaikan viittaavan Lontoossa maanpaossa asuvaan entiseen oligarkkiin Boris Berezovskiin.

Reuters