Koiratappeluepäilyjä ilmi Ypäjällä ja Vihdissä

Eilen torstaina TV2:lla esitetyn koiratappeludokumentin lonkerot ulottuvat Lounais-Hämeeseen Ypäjälle. YLE Radio Hämeen tietojen mukaan ypäjäläiselle koiratarhalle on tehty poliisin pyynnöstä tarkastus kaksi viikkoa sitten.

Tarkastuksen tehneen eläinlääkärin mielestä tarhalla löydettyjen jälkien perusteella voidaan olettaa, että paikalla on järjestetty koiratappeluita.

Ypäjäläiseltä tarhalta löytyi 17 hyväkuntoista pitbullin ja bulldogin risteytystä. Koirista ei eläinlääkärin mukaan kuitenkaan löytynyt tappeluarpia.

TV2:lla torstaina esitetyssä BBC:n dokumentissa näytettiin koiratappeluihin liittyvä pidätys forssalaisella huoltoasemalla. Keskusrikospoliisi tutkii asiaa, ja epäilee laittomien koiratappeluiden järjestämisestä alle kymmentä henkeä tässä vaiheessa. Tutkinnanjohtajan Olli Töyrään mukaan poliisi tutkii tekoja eläinsuojelurikoksena.

Laittomasta vedonlyönnistä ei ole sen sijaan löydetty merkkejä, vaan tappeluiden järjestämisen motiivit ovat mualla. Tappeluissa on ollut mukana pääasiassa amerikanpitbullterriereitä.

Koiratappeluita ilmeisesti myös Vihdissä Myös Vihdissä on ilmeisesti kasvatettu koiria tappelukäyttöön. Vihtiläiseen kenneliin on tehty tarkastuskäyntejä sekä eläinsuojeluilmoitusten takia että poliisin pyynnöstä. Elokuussa tehdyssä tarkastuksessa kennelissä oli 50 koiraa, joista osalla oli tappeluarpia. Lisäksi osa koirista oli kytketty useita kiloja painaviin kettinkiliekoihin, jotka olivat aiheuttaneet koirille vammoja. Keskusrikospoliisi saa asian tutkinnan päätökseen syyskuun aikana. Tutkinta sai alkunsa, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC otti heinäkuussa yhteyttä keskusrikospoliisiin ja kertoi omista epäilyksistään ja tiedoistaan. Viranomaisille tiedot olivat täysin uusia. YLE Uutiset