Suomalaiset metallimuusikot perustivat lauluyhtyeen

Suomalaiset metallimusiikot ovat perustaneet uuden sinfonista metallia esittävän lauluyhtyeen. Northern Kings -kokoonpanossa ovat mukana Teräsbetonin J. Ahola, Tarotin Marco Hietala, Sonata Arctican Tony Kakko ja Charonin J-P Leppäluoto.

viihde

Alkumetreillä Northern Kings -ryhmästä käytettiin työnimiä Killdivo tai Helldivo, mutta lopulta päädyttiin pohjoisen jylhään Northern Kings -nimeen, joka on kunnianosoitus suomalaisen metallin viime vuosien voittokululle.

Northern Kings -kokoonpanolta julkaistaan lokakuun lopussa albumillinen 80-luvun isoja hittejä hevisti soitettuna ja laulettuna. Vanhojen klassikoiden sovituksissa liikutaan monessa eri metallin alalajissa, mutta yhdistävänä tekijänä kaikissa on sinfonisuus, joka saa myös elokuvallisia piirteitä. Albumin ensimmäinen single on Tina Turnerin We don't need another hero. Muita levyllä kuultavia kappaleita ovat muun muassa Cuttin Crewn I just died in your arms tonight, Phil Collinsin In the air tonight, Dire Straitsin Brothers in arms, Peter Gabrielin Sledgehammer ja David Bowien Ashes to ashes.

Lähteet: YLE Uutiset