Mattel vetää taas leluja markkinoilta

Yhdysvaltalainen leluvalmistaja Mattel vetää jälleen markkinoilta Kiinassa tehtyjä leikkikaluja. Leluja vedetään pois myynnistä Suomessakin.

talous

Suomessa markkinoilta poistetaan lähes 4 000 lelua, joiden valmistuksessa on käytetty liikaa lyijyä sisältävää maalia. Mattelin Suomen viestinnästä vastaavan Liisa Kevon mukaan kauppiaille tiedotetaan asiasta parhaillaan.

Maailmanlaajuisesti poisvedettäviä leluja on runsaat 840 000. Suomessa vedetään pois seitsemän Barbie-tuotemerkin alla myytyä lemmikki- ja huonekalulelusarjaa sekä yksi Fisher-Price-leluveturi.

Täydellinen luettelo takaisinvedettävistä leluista on Mattelin internetsivuilla (www.safety.mattel-online.com (siirryt toiseen palveluun)), tai sitä voi kysyä torstaista alkaen kuluttajapalvelusta (puh. 0800 93404) tai numerosta tai 010 821 6600 jo nyt. Lelun palauttamiseksi ja korvaavan tuotteen saamiseksi tulee olla yhteydessä Mattelin kuluttajapalveluun. Kuluttajalla ei tarvitse olla tallella kuitteja tai alkuperäisiä pakkauksia. Mattelin mainetta on syönyt kahden suuren leluerän markkinoilta vetäminen kuluneen kesän aikana. Mm. elokuun alussa myynnistä otettiin pois 1,5 miljoonan pikkulasten leikkikalun erä, juuri lyijyä sisältävän maalin vuoksi. AP, YLE Uutiset

Lähteet: Suomen markkinoilta vedettävät tuotteet Mattelin sivuilla