Madeleinen vanhemmat tahtovat pois Portugalista

Toukokuussa kadonneen brittitytön Madeleine McCannin vanhemmat haluaisivat lähteä Portugalista mahdollisimman pian. Kate ja Gerry McCann tahtoisivat puhdistaa nimensä Britanniassa Portugalin poliisin nimettyä heidät perjantaina epäillyiksi tyttärensä katoamisesta, perheen ystävä kertoi uutistoimisto AP:lle.

Ulkomaat

Brittipariskunnan kerrotaan harkitsevan lakimiesten palkkaamista Britanniassa. Toistaiseksi ei ole tietoa, salliiko Portugalin poliisi parin lähdön.

McCannien asianajaja vahvisti myöhään perjantaina, että vanhempia epäillään Madeleinen toukokuun kolmannen päivän katoamisesta. Kate McCannia on kuulusteltu jo kahdesti ja hänen miestään Gerryä kerran.

Madeleinen tädin mukaan poliisi on yrittänyt saada äidin myöntämään surmanneensa Madeleinen vahingossa. Perjantaihin asti ainut virallinen epäilty oli ollut brittimies, joka asui lähellä Madeleinen katoamispaikkaa. Poliisin mukaan tuoreen käänteen taustalla ovat uudet todisteet.

Brittipariskunta on toistuvasti vakuuttanut syyttömyyttään. Vanhemmat ilmoittivat Madeleinen katoamisesta toukokuun alussa. He kertoivat poliisille, että nyt 4-vuotias tyttö oli siepattu perheen loma-asunnosta Portugalista heidän ollessaan syömässä läheisessä ravintolassa.

Lähteet: AP, AFP